Home / Community / Forum / SZKOŁA INTELLIPOKER.PL / Texas Hold’em No Limit - turnieje Sit&Go / Analiza Sit&Go do 27 graczy /

99 z późnej po dwóch podbiciach sprawdzili byście czy nie ??

Stary/a/e
Domyślne
99 z późnej po dwóch podbiciach sprawdzili byście czy nie ?? - 11-04-2011, 23:02
(#1)
v KALI v's Avatar
Since: Mar 2011
Posts: 1.311
Witam

Nurtuje mnie pytanie na temat takiego rozdania które grałem w dniu dzisiejszym

Position: Stack
MP1: 3415
MP2: 2190
MP3: 2835
CO: 2190
Hero: 2415
SB: 395
BB: 1195

SnG-MTT $ 1,20 (26 Players)
blind: 25/50 No-Limit Hold'em (7 Players)

-----------------------------------------------------------------

Preflop: Hero is BU with ,
MP1 folds, MP2 calls,
MP3 raises 150 to 200, CO calls, 4 fold

Flop: (525) , , (2 Players)
MP3 checks,
CO bets 200, MP3 folds, CO gets uncalled bet back


Final Pot: 525

Tak to się prezentuje, a pytanie brzmi czy pomimo nie korzystnych implied odds powinienem się pokusić o call? ze względu na późną pozycję i wewnętrzny głos który podpowiadał call.
Czy grając tu ABC wykonałem najlepsze zagranie. Zakresy rąk przeciwników oceniał bym na wysokie figury CO może Gracza na MP3 coś w stylu dlatego nie dał call na flopie.
W związku z czym ryzykując i sprawdzając był bym w bardzo korzystnym flopie dla mnie. I tu rodzi się drugie pytanie jak rozegrać taki flop? Ja bym się pokusił o rais do 600 czy waszym zdaniem było to dobre zagranie? czy raczej call ?

Last edited by v KALI v; 11-04-2011 at 23:12..
 
Stary/a/e
Domyślne
11-04-2011, 23:28
(#2)
Tararni's Avatar
Since: May 2010
Posts: 3.640
W sumie to widzę tutaj tylko jedno podbicie preflop i call. W takiej sytuacji przy gigantycznych implied oddsach call to minimum. A jeśli MP3 i CO to są gracze wybitnie loose to i reraise byłby na miejscu.
A jeślibym tylko zdecydował się sprawdzić to na flopie też bym podbił, właśnie do tych 600-700. I to w większości wypadków powinno starczyć do wygrania tej puli już tutaj.
 
Stary/a/e
Domyślne
12-04-2011, 18:33
(#3)
v KALI v's Avatar
Since: Mar 2011
Posts: 1.311
Dzięki Tararni za analiz

Aha ty to rozważasz pod kontem implied oddss. Mój call powstrzymał tu inny fakt. Zasada "15 krotności" która pokrótce brzmi:

Grając z pocket parą przed flopem inwestujesz żetony jedynie wtedy,jeżeli ty i przeciwnik, w tym wypadku przeciwnicy, macie co najmniej 15 razy więcej żetonów w porównaniu z tym co zainwestowałeś.

No i wiadomo że naszą trójkę czyli seta trafimy jedynie w 11,8% wszystkich przypadków.

Podbicie do 200 właśnie z powodowało to że spasowałem tą rękę. Ponieważ ani ja ani CO ani MP3 nie posiadaliśmy odpowiednio wysokiego stacka. Więc w myśl tej zasady call byłby nieprawidłowy. Co o tym sądzisz ?
 
Stary/a/e
Domyślne
12-04-2011, 19:27
(#4)
Tararni's Avatar
Since: May 2010
Posts: 3.640
Preflop musialbyś dołożyć 200 żetonów, tam masz już ponad 2,5:1. Czyli brakuje Ci tylko 12,5, ale zapominasz, że grać będziesz przeciwko 2 graczom, a jeśli trafisz seta to w duuużej większości przypadków prowadzisz z oboma, gdzie z graczem z CO masz oddsy 10:1, a z graczem MP3 11:1 (bo ma większy stack, więc pod uwagę bierzesz tylko tyle ile Ty masz). Stąd w sumie implied odds widzę na poziomie 2,5+10+11=23,5 do jednego.
 
Stary/a/e
Domyślne
15-04-2011, 19:58
(#5)
DaWarsaw's Avatar
Since: Dec 2010
Posts: 998
Supernova
trudno stosowac zasade 15-krotnosci w kazdym sicie czy turnieju, gdzie stacki sa zdecydowanie nizsze. Tutaj trzeba brac pod uwage rowniez inne czynniki. Moim zdaniem call i reewaluacja na flopie.
 
Stary/a/e
Domyślne
18-04-2011, 18:31
(#6)
v KALI v's Avatar
Since: Mar 2011
Posts: 1.311
Witam

DaWarsaw czy mógł byś rozwinąć pojęcie "reewaluacja" na flopie. Kompletnie nie wiem co to oznacza.

Dzięki z góry za pomoc

Pozdrawiam
 
Stary/a/e
Domyślne
18-04-2011, 18:34
(#7)
Tararni's Avatar
Since: May 2010
Posts: 3.640
Reewaluacja oznacza ponowną ocenę siły swojej ręki. Po pojawieniu się kart na flopie i po ocenie zagrania pozostałych graczy.
 
Stary/a/e
Question
09-08-2013, 22:35
(#8)
Adisavix's Avatar
Since: Oct 2010
Posts: 41
Cytat:
Oryginalnie opublikowane przez v KALI v Wyświetl wpis
Witam

DaWarsaw czy mógł byś rozwinąć pojęcie "reewaluacja" na flopie. Kompletnie nie wiem co to oznacza.

Dzięki z góry za pomoc

Pozdrawiam
Prosimy o objaśnienie
 
Stary/a/e
Domyślne
12-08-2013, 15:48
(#9)
skiiner's Avatar
Since: Jan 2011
Posts: 13.154
(Moderator)
Cytat:
Oryginalnie opublikowane przez Tararni Wyświetl wpis
Reewaluacja oznacza ponowną ocenę siły swojej ręki. Po pojawieniu się kart na flopie i po ocenie zagrania pozostałych graczy.
Czyli w danej chwili masz taką sytuację i po pojawieniu się kolejnej karty oceniasz wszystko od początku.
 
Stary/a/e
Domyślne
01-10-2013, 02:38
(#10)
Adisavix's Avatar
Since: Oct 2010
Posts: 41
Dzięki